Middagen idag kändes lite extra festlig med stekt fläskfilé i krämig sås med svamp och bacon. Sötsyrliga lingon bryter av fint mot sältan från baconet.
600 g fläskfilé
240 g tärnat bacon
500 g champinjoner
3 dl matlagningsgrädde
1 dl kalvbuljong
2 msk japansk soja
Rårörda lingon
250 g frysta lingon
0,75 dl strösocker
Blanda lingon och socker och låt stå i
rumstemperatur tills sockret smält, ca 2 timmar
eller i kyl över natten.
Ta ut ca 30 minuter före servering.
Gör så här
Putsa köttet och skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Bryn köttet i lite olja på medelvärme, salta och peppra och
lägg åt sidan.
Stek baconet krispigt och gyllene i samma stekpanna, ställ åt
sidan och håll varmt.
Låt gärna rinna av på hushållspapper.
Ansa och skiva champinjonerna, stek i samma stekpanna.
Tillsätt
en klick smör när svampens vätska ångats bort.
Lägg lite av den stekta svampen
åt sidan till garnering. Värmehåll.
Tillsätt grädde, buljong, soja och 2/3 av det stekta baconet
till pannan med den stekta svampen.
Låt koka upp och smaka av med salt
och peppar.
Lägg ner köttet i såsen och låt det bli genomvarmt.
Vid servering, lägg på resterande svamp och bacon.
Servera med lingon, hackad persilja och kokt pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar