Att göra egen sill till jul är inte särskilt komplicerat. 5-minuterssill gör det enkelt att kunna bidra med något hemlagat till julbordet. Och sill är ju så gott, om du frågar mig :)
Sill med rom och creme fraiche
1 förp
5-minuterssill
- (à 420 g)
1
rödlök
1,5 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
0,25 dl
dill
- hackad
0,25 msk
citron
- pressad
0,5 krm
vitpeppar
- nymald
75 g
forellrom
- eller röd stenbitsrom
Gör så här
Låt sillen rinna av.
Skala och finhacka löken.
Blanda crème fraiche, majonnäs, lök,
dill, citronsaft och peppar.
Vänd ner rommen.
Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner i såsen.
Låt stå i kylen 1 dygn före servering.
Garnera sillen med rom och dill.
Krämig sill med krispigt äpple och lime
1 grön chili
1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1,5 dl creme fraiche
1 syrligt äpple, i små bitar
1 salladslök, strimlad
Gör så här
Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka.
Blanda med limeskal,
limesaft och creme fraiche.
Rör ner äpple och salladslök.
Skär sillen i
bitar och vänd ner i såsen.
Låt stå i kylen 1 dygn före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar