Vad är den godaste smaken på sill? Jag tycker det är kul med variation och att det dyker upp nya smaker säsong efter säsong.
Min absoluta favorit är 5-minuterssillen som
man själv smaksätter och vänder ihop på ett kick och som inte behöver någon
planering alls. Perfekt för den som inte riktigt har tid att stå i köket
men ändå vill bidra med något hemlagat till julbordet.
En variant här från bloggen är en med äpple och purjolök
Skär 1 frp 5-minuterssill i centimeterstora bitar.
Tärna 1 rött äpple fint och skiva 1/4 purjolök tunt.
Blanda äpple och purjolök med 2 dl crème fraiche, fint rivet skal från 1 citron och
Tärna 1 rött äpple fint och skiva 1/4 purjolök tunt.
Blanda äpple och purjolök med 2 dl crème fraiche, fint rivet skal från 1 citron och
1/4 dl finhackad timjan och vänd ner sillen.
Låt sillen stå minst 30 minuter i kylen före servering.
Låt sillen stå minst 30 minuter i kylen före servering.
2 frp 5-minuterssill à 420 g
10 kryddpepparkorn
2 tsk gula senapsfrön
6 salladslökar
1–1½ dl granatäppelkärnor
10 kryddpepparkorn
2 tsk gula senapsfrön
6 salladslökar
1–1½ dl granatäppelkärnor
Gör så här
Skär sillfiléerna i ca 1 cm sneda bitar.
Mortla kryddpeppar och senapsfrön grovt och tillsätt det i lagen från paketen.
Ansa och strimla löken.
Varva sill, lök och granatäppelkärnor i en burk med lock.
Häll lagen över och låt stå i kyl till servering.
Skär sillfiléerna i ca 1 cm sneda bitar.
Mortla kryddpeppar och senapsfrön grovt och tillsätt det i lagen från paketen.
Ansa och strimla löken.
Varva sill, lök och granatäppelkärnor i en burk med lock.
Häll lagen över och låt stå i kyl till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar