lördag 12 december 2020

5-minuterssill med granatäpple och salladslök

Vad är den godaste smaken på sill? Jag tycker det är kul med variation och att det dyker upp nya smaker säsong efter säsong.
Min absoluta favorit  är 5-minuterssillen som
man själv smaksätter och vänder ihop på ett kick och som inte behöver någon planering alls. Perfekt för den som inte riktigt har tid att stå i köket men ändå vill bidra med något hemlagat till julbordet.
En variant här från bloggen är en med äpple och purjolök

Skär 1 frp 5-minuterssill i centimeterstora bitar.
Tärna 1 rött äpple fint och skiva 1/4 purjolök tunt.
Blanda äpple och purjolök med 2 dl crème fraiche, fint rivet skal från 1 citron och 
1/4 dl finhackad timjan och vänd ner sillen.
Låt sillen stå minst 30 minuter i kylen före servering.

 
I går provade jag ett nytt recept - granatäppelsill.


2 frp 5-minuterssill à 420 g
10 kryddpepparkorn
2 tsk gula senapsfrön
6 salladslökar
1–1½ dl granatäppelkärnor


Gör så här
Skär sillfiléerna i ca 1 cm sneda bitar.

Mortla kryddpeppar och senapsfrön grovt och tillsätt det i lagen från paketen.
Ansa och strimla löken.
Varva sill, lök och granatäppelkärnor i en burk med lock.
Häll lagen över och låt stå i kyl till servering.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar