onsdag 18 januari 2023

Billig bönsallad med ägg, fetaost och picklad rödlök

Både billig och hälsosam bönsallad till lunch idag. Picklad rödlök sätter extra piff på rätten.

 

Bönsallad
4 portioner

1 dl belugalinser
100 g grönkål
380 g blandade bönor
2 morötter
150 g fetaost
4 msk rostade solroskärnor
4 kokta ägg, till servering
2 dl picklad rödlök, till servering

Dressing
1,5 tsk senap
1,5 tsk honung
0,5 dl neutral olja
1 msk balsamvinäger
2 tsk citron, pressad
salt
 

Gör så här
Koka linserna enligt förpackning.
Låt svalna.
Repa av grönkålen från stjälkarna.
Skölj och hacka.
Blanda grönkål med linser, avsköljda bönor,
grovriven morot, smulad fetaost och solroskärnor.
Vispa ihop dressingen.
Toppa salladen med kokta ägghalvor och picklad rödlök


Picklad rödlök


2-3 rödlökar
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten

Gör så här
Skala och skiva löken
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull
Dra av från spisen och lägg ner löken i kastrullen
Låt svalna i lagen
Häll upp i glasburk och förvara i kylen

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar