Både billig och hälsosam bönsallad till lunch idag. Picklad rödlök sätter extra piff på rätten.
Bönsallad
4 portioner
1 dl belugalinser
100 g grönkål
380 g blandade bönor
2 morötter
150 g fetaost
4 msk rostade solroskärnor
4 kokta ägg, till servering
2 dl picklad rödlök, till servering
Dressing
1,5 tsk senap
1,5 tsk honung
0,5 dl neutral olja
1 msk balsamvinäger
2 tsk citron, pressad
salt
Gör så här
Koka linserna enligt förpackning.
Låt svalna.
Repa av grönkålen från stjälkarna.
Skölj och hacka.
Blanda grönkål med linser, avsköljda bönor,
grovriven morot, smulad fetaost och solroskärnor.
Vispa ihop dressingen.
Toppa salladen med kokta ägghalvor och picklad rödlök
Picklad rödlök
2-3 rödlökar
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten
Gör så här
Skala och skiva löken
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull
Dra av från spisen och lägg ner löken i kastrullen
Låt svalna i lagen
Häll upp i glasburk och förvara i kylen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar