lördag 21 januari 2023

Fläskfilé med tomat, mozzarella, pesto och oliver

Det har blivit mycket bönor, linser och rotsaker den senaste tiden. Jag känner att vi behöver bryta av med något festligare, men ändå kalorisnålt och nyttigt. Så här kommer ett recept på medelhavs-filé från tidningen MåBra nr 1, 2023. Trevlig helg!

4 portioner

500 g fläskfilé
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
300 g små tomater
1 mozzarella, light, 125 g
100 g oliver, utan kärna
1 dl hönsbuljong från fond eller tärning
Tillbehör
300 g färsk pasta
0,75 dl grön pesto
Färsk basilika

Gör så här
Putsa och skiva filén
Bryn skivorna i stekpanna med olja, ca 2 minuter per sida.
Krydda med oregano, salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fördela köttet i en ugnsform.
Halvera tomaterna, dra mozzarellan i bitar
och grovhacka oliverna.
Fördela allt över köttet.
Häll buljongen i formen.
Krydda med salt och peppar.
Stek i ugnen i ca 15 minuter.
Koka pastan enligt förpackningen.
Ringla pesto i formen när köttet är färdigt.
Toppa med basilika och servera med pastan.

1 kommentar:

  1. Oj så gott det ser ut. Jag tror att man kan byta ut fläskfilén mot kyckling. Pasta till blir ju toppen. Trevlig helg! Kram Pia

    SvaraRadera