Fortsätter på temat hemkokta rödbetor
och serverar en sallad med rödbetor, fetaost, rödlök och valnötter.
Och till det en senap- och honungsdressing.
4 portioner
4-6 rödbetor, kokta
100 g valnötter
1 rödlök
200 g fetaost
70 g babyspenat
Honungsdressing
1,5 tsk senap
1,5 tsk honung
0,5 dl neutral olja
1 msk balsamvinäger
2 tsk citron, pressad
salt
Gör så här
Rosta valnötterna i torr stekpanna.
Vispa ihop dressingen, strimla löken, dela osten i mindre bitar.
Skär rödbetorna i bitar och fördela dem på ett fat eller fyra tallrikar.
Dekorera
med ost, nötter, lök och spenatblad.
Skeda dressingen över salladen och
servera.
Avsluta gärna med ett varv på svartpepparkvarnen.
Åhh så gott. Rödbetor är så underskattat. Vi äter färska mest på sensommaren när vi tar upp våra egenodlade. Annars blir det mest inlagda till pyttipannan. Kram Pia
SvaraRadera