söndag 8 januari 2023

Sallad med färska rödbetor och fetaost

Fortsätter på temat hemkokta rödbetor
och serverar en sallad med rödbetor, fetaost, rödlök och valnötter.
Och till det en senap- och honungsdressing.


4 portioner
 
4-6 rödbetor, kokta
100 g valnötter
1 rödlök
200 g fetaost
70 g babyspenat


Honungsdressing

1,5 tsk senap
1,5 tsk honung
0,5 dl neutral olja
1 msk balsamvinäger
2 tsk citron, pressad
salt
 

Gör så här
Rosta valnötterna i torr stekpanna.

Vispa ihop dressingen, strimla löken, dela osten i mindre bitar.
Skär rödbetorna i bitar och fördela dem på ett fat eller fyra tallrikar.

Dekorera med ost, nötter, lök och spenatblad.
Skeda dressingen över salladen och servera.
Avsluta gärna med ett varv på svartpepparkvarnen.

 

1 kommentar:

  1. Åhh så gott. Rödbetor är så underskattat. Vi äter färska mest på sensommaren när vi tar upp våra egenodlade. Annars blir det mest inlagda till pyttipannan. Kram Pia

    SvaraRadera