tisdag 25 april 2023

Köttfärsgryta

En enkel och god vardagsrätt som jag tror gillas av de allra flesta, ung som gammal.
Också en bra rätt att göra storkok av och frysa in. Enligt receptet använder man potatis i grytan men här hemma var potatisen slut så jag använde Belugalinser istället, som jag först kokade enligt förpackningen och sedan tillsatte grytan precis innan servering. Det fanns även rester av grönkål i kylen som jag tillsatte ihop med moroten. Går ju faktiskt att tillsätta vilka grönsaker som helst som börjar bli ledsna i kylen. En perfekt "man tager vad man haver-rätt", helt enkelt. Servera med en klick creme fraiche och ett gott bröd.


6 portioner

1 kg
blandfärs

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
6 potatisar, fasta
3 msk tomatpuré
0,5 l v
atten

2 köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
800 g krossade tomater
1,5 msk paprikapulver
0,5 msk sambal oelek, kan uteslutas
Salt och peppar
 

2 kommentarer:

  1. Detta måste jag prova att göra. Låter väldigt gott. Tack för receptet. Ha en fortsatt fin vecka. Kram Tummelisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det smakar om du testar. Kram Birgitta

      Radera