Ett recept från tidningen MåBra, som, enligt dem, ska vara en lite nyttigare dessert.
Och utan smör i pajdegen så får man väl hålla med om att desserten är lite nyttigare än rabarberpaj med smuldeg. Men vad binder den samman så man kan kalla den för paj?
Det var en fråga jag ställde mig innan jag bakade pajen. Och nu har jag svaret...
Inte mycket. Det blev mer som ljummen rabarber med müsli. Gott ändå som ett avslut på en middag. Med en kula glass till...
2 portioner
200 g rabarber
0,5 dl rörsocker
1 dl müsli
10 st mandlar
0,25 dl rörsocker
15 g smör
Sätt ugnen på 200°.
Skala och skär rabarbern i tunna skivor.
Blanda rabarber med 0,5 dl rörsocker och fördela i två små ugnsfasta skålar.
Blanda müslin med hackad mandel och 0,25 dl rörsocker
och fördela ovanpå rabarbern.
Lägg smöret i små klickar upptill.
Skala och skär rabarbern i tunna skivor.
Blanda rabarber med 0,5 dl rörsocker och fördela i två små ugnsfasta skålar.
Blanda müslin med hackad mandel och 0,25 dl rörsocker
och fördela ovanpå rabarbern.
Lägg smöret i små klickar upptill.
Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills ytan är gyllene och krispig och rabarbern är mjuk. Servera rabarberpajerna ljummen med vaniljglass.
Receptet är för två portionsskålar
men jag dubblade receptet och gjorde i en stor pajform.
Rabarberpaj är ju så gott. Våra blir nog klara för skörd till nästa helg. Tror jag kör på en klassisk med smör. Kram Pia
SvaraRaderaKör med smör, då vet man vad man får :) Kram
Radera