En yoghurtmarinerad kyckling med mycket smak från 7 kryddan.
Sju kryddor är en kryddmix från Mellanöstern som
består av: kardemumma, vitpeppar, svartpeppar, kanel, muskot, ingefära
och kryddnejlika. En mycket användbar kryddblandning som passar i grytor och maträtter med kyckling eller lamm.
Morötter blir härligt mjuka och smakrika när de rostas i ugn. Ugnsrostade morötter är perfekt tillbehör till maten, där
moroten får smak av olivolja, salt och svartpeppar.
500 g kycklinglårfiléer
2 dl matyoghurt- eller turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
3 msk ostronsås
2 msk sju kryddor
2 msk japansk soja
2 msk rapsolja
1 msk srirachasås
1 msk sesamfrö
4 morötter
3 dl ris- matvete
rapsolja
salt
nymald svartpeppar
Garnering
Gör så här
Skär
kycklinglåren i 3 bitar vardera.
Skala och pressa ner vitlöken i
yoghurten.
Tillsätt övriga ingredienser till marinaden.
Lägg kycklingen
i marinaden
och vänd runt den så att den täcks av marinaden.
Ställ in i
kylen i ca 30 min eller längre.
Kycklingen kan ligga i marinaden i ett
dygn.
Sätt
ugnen på 200°, gärna varmluft.
Skrubba eller skala morötterna och skär
dem i stavar.
Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form.
Ta
upp kycklingbitarna ur marinaden
och lägg dem i en smord ugnssäker
form.
Ställ in morötter och kyckling mitt i ugnen
och tillaga i ca 30
min tills kycklingen är genomstekt
och morötterna har fått fin färg.
Strimla
salladslöken.
Servera kyckling med morötter, ris eller matvete
och skyn
som bildas i formen från kycklingen.
Strö över salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar