torsdag 31 augusti 2023

Zucchini- och grön currysoppa med krutonger

Försöker tänka klimatsmart och plånboksvänligt och köpte på mig billig zucchini idag. 


Lägger ni s
tor vikt vid att laga mat efter säsong? Jag måste erkänna att det inte är det jag främst tänker på när jag planerar min matlagning men eftersom jag använder andras recept så har de oftast tänkt till och väljer råvaror efter säsong till sina recept.
Och det är nog inte en slump att Coop har bra pris på zucchini samtidigt som de har recept med zucchini i i deras senaste nummer av Coop Mer Smak...
 


Dagens recept är alltså ur Coop Mer Smak. Jag är dock inte så förtjust i koriander så jag tog persilja istället och så stekte jag inte krutonger utan stekte brödskivor och serverade till soppan. En krämigt god och lagom mättande soppa med ägghalvor och räkor.


4 skivor surdegsbröd
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
600 g zucchini, tärnad
1 msk grön currypasta
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
salt och grovmalen svartpeppar
4 ägg
100 g skalade räkor
rostade sesamfrön
koriander
 
Gör så här
Stek eller grilla bröden och bryt i bitar till krutonger.
Stek lök och vitlök i olja någon minut.
Tillsätt zucchini och grön curry
och stek på låg värme ca 10 min.
Häll på vatten och buljongtärning och koka ca 5 min.
Tillsätt kokosmjölk och sjud ca 5 min.
Koka äggen, skala och dela i halvor.
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ägg, krutonger, räkor,
sesamfrön och koriander.

1 kommentar:

  1. Zucchini and green curry soup looks good.
    https://www.melodyjacob.com/2023/09/my-favorite-white-flowy-long-sleeve-maxi-dress.html

    SvaraRadera