Smulpajskladdkaka med äpple och vit choklad. En kombination mellan kladdkaka och äppelpaj med smuldeg. Servera kakan med vispad grädde.
0,5 citron
200 g smör
1,5 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 äpplen
0,25 dl strösocker
Gör så här
Smuldeg: Blanda ihop smör, mjöl,socker,
havregryn och vaniljsocker.
Sätt
ugnen på 175°.
Hacka chokladen.
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Smält smöret.
Ta kastrullen åt
sidan och tillsätt chokladen.
Rör tills chokladen har smält.
Vispa
socker och ägg lätt.
Blanda ner smörblandningen i äggsmeten.
Vänd i
mjöl, citronskal och citronsaft.
Häll smeten i en springform
med ett
bakplåtspapper i botten, 22–24 cm i diameter.
Topping:
Kärna ur äpplena med en äppelurkärnare.
Skiva äpplena tunt, gärna på en
mandolin.
Lägg på äppelskivorna i formen i ett cirkelformat mönster.
Strö över socker och sedan smulpajsdegen.
Grädda kakan längst ner i
ugnen i ca 25 min.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Låt den stå i kylen i
ca 6 tim
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar