En lyxig men lika snabb och enkel version av svampstuvning som den traditionella.
Svampstuvning är jättegott till ugnsomelett.
Eller varför inte späda ut den lite till en pastasås.
0,25 dl mjöl
2 dl mjölk
0,5 svampbuljongstärning
200 g svamp
75 g parmesanost
stor klick smör
salt, peppar
2 dl mjölk
0,5 svampbuljongstärning
200 g svamp
75 g parmesanost
stor klick smör
salt, peppar
Gör så här
Stek svampen i smöret tills vätskan har försvunnit.
Tillsätt mjölet
och rör ner i svampen,
blanda sedan ner lite av mjölken i taget.
Låt
puttra tills svampstuvningen blivit tjock.
Tillsätt svampbuljongen och
osten.
Smaka av med salt och peppar.
Hur man lagar en omelett i mikron hittar man här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar