Grabben bakade en tårta till sin pappa i veckan. Och mamman fick receptet 😍
Cheesecake med bär
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
4 gelatinblad
100 g jordgubbar
100 g hallon
100 g blåbär
2,5 dl florsocker
400 g färskost
3 dl vispgrädde 40%
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
4 gelatinblad
100 g jordgubbar
100 g hallon
100 g blåbär
2,5 dl florsocker
400 g färskost
3 dl vispgrädde 40%
Gelé
1 dl svartvinbärssaft, koncentrerad
1 dl vatten
2,5 gelatinblad
Garnering
Färska bär
2,5 gelatinblad
Garnering
Färska bär
Gör så här
Krossa kexen.
Smält smöret och blanda med smulorna.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Tryck ut smulorna i formen.
Ställ i kylen under tiden fyllningen görs.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp bären (det går utmärkt att använda frysta bär) och florsocker
och mosa sönder bären med en slev mot kanten på kastrullen. Småkoka i 5 minuter.
Sila från bären och pressa ur all vätska väl, blir cirka 2,5 dl saft.
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Låt svalna.
Vispa ihop färskost och grädde till en halvtjock smet och blanda i saften.
Häll smeten i formen och ställ i kylen medans
Krossa kexen.
Smält smöret och blanda med smulorna.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Tryck ut smulorna i formen.
Ställ i kylen under tiden fyllningen görs.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp bären (det går utmärkt att använda frysta bär) och florsocker
och mosa sönder bären med en slev mot kanten på kastrullen. Småkoka i 5 minuter.
Sila från bären och pressa ur all vätska väl, blir cirka 2,5 dl saft.
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Låt svalna.
Vispa ihop färskost och grädde till en halvtjock smet och blanda i saften.
Häll smeten i formen och ställ i kylen medans
gelétoppingen blandas.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Värm saft och vatten i en kastrull och ta av från plattan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i saften tills gelatinet löst sig.
Låt svalna något innan det hälls försiktigt över tårtan.
Låt stelna i kyl i 4 timmar.
Ta cheesecaken ur formen och garnera med bär.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Värm saft och vatten i en kastrull och ta av från plattan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i saften tills gelatinet löst sig.
Låt svalna något innan det hälls försiktigt över tårtan.
Låt stelna i kyl i 4 timmar.
Ta cheesecaken ur formen och garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar