tisdag 2 januari 2024

Ugnsbakad rödspätta i dillsås

Startar upp det nya året med fisk till middag. Lagas snabbt och enkelt direkt i såsen.

4 portioner

600 g rödspätta
En kvist små tomater

Dillsås
2 krukor dill
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Saften från en halv citron
50 g finriven parmesanost

Tillbehör
Kokt potatis

Gör så här
Rulla rödspättafiléerna och lägg i en ugnsform.
Salta och peppra.
Hacka dillen och blanda med grädde, vatten, smulad buljongtärning,
citronsaft och parmesanost.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll dillsåsen över fisken i formen.
Tillaga i ugn ca 20 minuter,
efter halva tiden lägger du på tomaterna, gärna med kvisten kvar.
Servera fisken med kokt potatis.
 
 

2 kommentarer:

  1. En bra - och god - början på året. Med rödspätta kan man göra mycket gott, som i det här receptet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Två flugor i en smäll, både gott och bra, och rödspätta är ju verkligen toppen vardagsmat, snabbt och enkelt att tillaga.

      Radera