Vitkål är en tacksam kålsort som ger god smak när den tillagas, som i dagens vitkålsfräs med asiatiska smaker av färsk ingefära, chili och lime eller i en kålpudding.
Men den smakar även utmärkt picklad i en veckosallad eller som grund till en god coleslaw. En mångsidig råvara, helt enkelt, som även är nyttig och billig .
4 portioner
400 g kycklingfilé
400 g riven vitkål
400 g grovt rivna morötter
1 röd paprika, finstrimlad
1 röd chili, finstrimlad
1 skivad gul lök
1 vitlöksklyfta, pressad
saften från 1 lime
1 msk riven färsk ingefära
2 msk japansk soja
salt och svartpeppar
Olja till stekning
Till servering
Hackade sockerärtor och jordnötter.
Gör så här
Strimla kycklingen och stek i lite olja och salta och peppra. Lägg åt sidan.
Fräs lök och vitlök i lite olja tills den blivit mjuk.
Tillsätt vitkål och morötter och fräs
tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
Blanda lime, ingefära och soja och tillsätt över fräset
tillsammans med chili, paprika och kycklingen och fräs ett par minuter till.
Strimla kycklingen och stek i lite olja och salta och peppra. Lägg åt sidan.
Fräs lök och vitlök i lite olja tills den blivit mjuk.
Tillsätt vitkål och morötter och fräs
tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
Blanda lime, ingefära och soja och tillsätt över fräset
tillsammans med chili, paprika och kycklingen och fräs ett par minuter till.
Smaka av med salt och peppar och servera rykande hett.
Låter som en perfekt middag med GI i fokus. Kraaam Pia
SvaraRadera