lördag 28 juli 2018

Kryddiga kikärtsbiffar med ugnsbakad skivad potatis och coleslaw

Köttfritt till lunch idag. Himla enkelt att mixa kikärtor till färs och steka biffar av. Här är kikärtorna mixade tillsammans med vitlök och purjolök och smaksatta med spiskummin och koriander.
Till biffarna serverade jag ugnsbakad tunt skivad potatis och en coleslaw.

Kikärtsbiffar med ugnsbakad skivad potatis och coleslaw
4 portioner

Coleslaw
 600 g vitkål, finstrimlad
1 morot, finstrimlad
1 röd lök, finstrimlad
0,5 vitlöksklyfta, riven
2 msk klippt gräslök
Salt
Svartpeppar
1,5 dl majonnäs

Gör så här
Vänd ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar


Ugnsbakad skivad potatis
ca 10-12 potatisar 
Örtsalt
Timjan
Smör

Gör så här
Tvätta potatisarna
Skär i tunna skivor, gärna med mandolin
Lägg skivorna i en ugnsfast form
Krydda med örtsalt och timjan
Hyvla smör med osthyvel så det täcker potatisen
Ställ mitt i ugnen och baka i 225 grader i ca 20-30 minuter


Kryddiga kikärtsbiffar
 1 burk kikärter
1 klyfta vitlök, skalad
10 cm purjolök, skuren i bitar
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar

Gör så här  
Spola av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av
Lägg vitlök, purjolök och kikärter i en matberedare och finfördela
Det går även att lägga i en bunke och mixa med mixerstav 
om löken först är delad i mindre bitar
Tillsätt ägg, potatismjöl och kryddor och blanda  till en slät färs
Forma färsen till 8 biffar
Stek biffarna i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida
Servera gärna med picklad rödlök till. Receptet hittar du HÄR.


Fortsatt trevlig helg!

2 kommentarer: