Köttfritt till lunch idag. Himla enkelt att mixa kikärtor till färs och steka biffar av. Här är kikärtorna mixade tillsammans med vitlök och purjolök och smaksatta med spiskummin och koriander.
Till biffarna serverade jag ugnsbakad tunt skivad potatis och en coleslaw.
Kikärtsbiffar med ugnsbakad skivad potatis och coleslaw
4 portioner
Coleslaw
600 g vitkål, finstrimlad
1 morot, finstrimlad
1 röd lök, finstrimlad
0,5 vitlöksklyfta, riven
2 msk klippt gräslök
Salt
Svartpeppar
1,5 dl majonnäs
Gör så här
Vänd ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar
Ugnsbakad skivad potatis
ca 10-12 potatisar
Örtsalt
Timjan
Smör
Gör så här
Tvätta potatisarna
Skär i tunna skivor, gärna med mandolin
Lägg skivorna i en ugnsfast form
Krydda med örtsalt och timjan
Hyvla smör med osthyvel så det täcker potatisen
Ställ mitt i ugnen och baka i 225 grader i ca 20-30 minuter
Kryddiga kikärtsbiffar
1 burk kikärter
1 klyfta vitlök, skalad
10 cm purjolök, skuren i bitar
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Gör så här
Spola av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av
Lägg vitlök, purjolök och kikärter i en matberedare och finfördela
Det går även att lägga i en bunke och mixa med mixerstav
om löken först är delad i mindre bitar
Tillsätt ägg, potatismjöl och kryddor och blanda till en slät färs
Forma färsen till 8 biffar
Stek biffarna i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida
Servera gärna med picklad rödlök till. Receptet hittar du HÄR.
Fortsatt trevlig helg!
Oh, jag som älskar kikärtor ska absolut testa!!
SvaraRaderaKlart du ska 👍
Radera