En enkel och god somrig fiskrätt som går snabbt att laga. Det fina med att vika fisken när den lagas i ugnen är att den blir lite
saftigare samt att man kan få in lite mer smak med kryddorna i mitten av
fisken. Var dock försiktig med det rökta paprikapulvret, det kan ge ganska mycket smak, det räcker med bara ett tunt lager.
Jag hade ugnsstekt färskpotatis kvar från gårdagens middag som jag serverade till fisken. Men annars passar ju kokt färskpotatis till.
4 portioner
Romsås
2 st salladslök
Färsk dill
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
75 g röd caviar
svartpeppar
salt
Smörbakad fisk i ugn
400 g torskfiléer
lökpulver
rökt paprikapulver
persillade
svartpeppar
salt
olja + smör
Till servering
Färskpotatis i ugn
eller kokt färskpotatis
Gör så här
Finhacka salladslöken. Hacka dillen.
Rör ihop majonnäs och crème fraiche.
Blanda i den hackade löken och dillen.
Rör
försiktigt i caviaren.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Ställ såsen
svalt fram till servering.
Ringla olja i en ugnsfast form.
Lägg i fiskfiléerna och pudra över
lökpulver,
rökt paprikapulver, persillade, salt och
svartpeppar.
Lägg en smörklick på varje fisk.
Vik över ena halvan av
fisken så de blir dubbelvikta.
Pudra över lite kryddor på toppen och
lägg på en smörklick på toppen.
Ställ in formen i 150°C i cirka 20–25
minuter:
Ös fisken med smöret efter halva tiden.
Fisk är så gott och särskilt med en god sås. Rökt paprikapulver har jag inte testat ännu. Men det ska jag. Kraaam Pia
SvaraRadera