Vi brukar ofta köpa färdiggrillad kyckling till fredagskvällen. Ett snabbt och gott middagsalternativ när man är trött och sliten efter arbetsveckan. Den grillade kycklingen brukar räcka till två middagar. Klicka på denna länk för två tips på grillad kyckling och ytterligare en länk till 21 andra kycklingrecept. Äter ni mycket kyckling?
I går blandade vi till en kall kycklingröra av plockad färdiggrillad kyckling, rostade frön och nötter, picklad rödlök, persilja, creme fraiche och majonnäs. Den krämiga kycklingröran serverades sedan med sallad i tortillabröd. Andra halvan av kycklingen är kvar att användas till något annat gott under helgen. Kanske det blir paprikakyckling i dragonsås av den.
Vill man inte köpa hel grillad kyckling kan man ju nöja sig med grillade kycklingklubbor.
2 portioner
2 grillade kycklingklubbor
1 msk rostade solroskärnor
1 msk rostade pumpakärnor
5 rostade valnötskärnor
0,5 dl picklad rödlök
0,5 dl lätt creme fraiche
1 msk lättmajonnäs
1 msk hackad persilja
Salt och peppar
Servering
2 tortillabröd
Grönsallad
Gurka
Tomat
ev picklad rödlök
Gör så här
Plocka köttet från kycklingklubborna.
Blanda kycklingen med solroskärnor,
pumpakärnor, grovhackade nötter och rödlök.
Vänd ner creme fraiche, majonnäs och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingröran i tortillabröd
med sallad, tärnad gurka och tomat
och ev extra picklad rödlök,
är dock ett givet tillbehör om du frågar mig.
Receptet hittade jag tidningen Må Bra, nr 5 2025
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar