torsdag 21 augusti 2025

Skaldjurspaj med räkor, kokt ägg och hummerfond

Krispig skaldjurspaj med hackade kokta ägg, färsk dill, räkor och ost. Hummerfond i fyllningen ger pajen extra god skaldjurs smak. Perfekt paj så här i skaldjurstider!
Jag använder nästan alltid färdig pajdeg från affären när jag lagar paj, t ex till dessa minipajer med lax (klicka på länken), men vill man göra sin egen pajdeg hittar man ett recept på skaldjurspaj med egen pajdeg här


  1 rulle färdig pajdeg

 

Fyllning
5 st ägg, hårdkokta
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
1,5 msk hummerfond
  salt och peppar
3 msk dill, färsk hackad
  riven ost på toppen
  
Gör så här
Skala de kokta äggen och hacka dem grovt. 
Jag brukar använda mig av äggskäraren. 
Skiva åt ena hållet och vända på ägget och skiva åt andra hållet.
Skala räkorna.
Rör ut crème fraiche med fond och dill. 
Smaka av med salt och peppar.
Blanda försiktigt i de grovt hackade äggen och räkorna.
Tryck ut degen i en smord pajform, 23 cm i diameter
 och nagga degen.
Förgrädda pajskalet i 180° varmluftsugn i 8-10 min.
Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Strö över riven ost.
Grädda pajen tills den får en gyllenbrun yta, ca 25 min.
Servera med en sallad. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar