fredag 13 mars 2020

Mer plåtmat - tacoplåt

Fredag och jag tänkte göra matlagningen lite enklare för er i helgen och dela med mig av ännu ett recept på plåtmat. Nämligen en tacokryddad plåt med sötpotatis och svarta bönor. Servera guacamole, tacochips och en öl till så är kvällen räddad :)

                                                                    Recept Tuvessonskan
 4-6 portioner

800 g sötpotatis
400 g kokta svarta bönor, sköljda
70 g naturella cashewnötter

Kryddmarinad
1 msk sambal oelek
3 msk neutral olja
1 lime, pressad saft
1 msk mald spiskummin
2 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver

Till servering 
2 salladslökar, strimlade
guacamole
gräddfil
tortillabröd
Tacochips 
1 lime, i klyftor
  
Gör så här
 Sätt ugnen på 225°. 
Skala sötpotatisen och skär i ca 1 cm stora tärningar. 
Lägg potatis, bönor och grovhackade nötter 
på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienser till marinaden 
och vänd runt med allt på plåten. 
Bred ut ordentligt över hela plåten och salta. 
Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 20–30 min. 
Rör gärna om på plåten efter halva tiden.
Strö salladslök rätt på plåten över potatisen. 
Klicka på guacamole och gräddfil. 
Servera med varma tortillabröd, tacochips och limeklyftor.

Mer plåtmat...






Nå, blir det plåtmat i helgen? 
Visst är det ett smidigt sätt att laga mat på!?

Fin fredag och trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar