I dag har jag förberett fikabröd till 1:a advent, bakade Dumlekakor och Pernilla Wahlgrens Toscamuffins med hjortronsylt.
Toscamuffins med hjortronsylt
ca 25 st
Muffins
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smält smör
Fyllning
1,5 dl hjortronsylt
Toscasmet
50 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
50 g mandelspån
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt
Vispa ner det smälta, avsvalnade smöret
Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Fyll bakformar till 1/3 med smet
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 11-12 min
Rör under tiden toscasmeten
Lägg smör, socker, mjöl och grädde i en kastrull
Låt smälta under omrörning till en slät smet
Rör ner mandelspån, låt koka upp och sjuda i ytterligare några minuter
Ta ut kakorna ur ugnen när de är nästan färdig gräddade
Klicka på sylt och sedan toscasmet över sylten
Grädda kakorna ytterligare 6-7 min, eller tills ytan fått en gyllenbrun färg
Klicka på länken så hittar du receptet på Dumlekakor. Det ända som ska läggas till i receptet om du vill att Dumlekakorna ska se ut och smaka som mina är en skiva Noblesse Orginal som ska läggas på kakan medans den är varm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar