En av middagsfavoriterna här hemma är Paprikakyckling. Vi brukar äta den med pasta men potatis går utmärkt att äta till, då får man dessutom upp den goda såsen så mycket lättare =)
Paprikakyckling
4 portioner
4 kycklingfiléer skurna i bitar
3 lökar
1 msk paprikapulver
2-3 paprikor i olika färger
1 tsk salt
2 msk ketchup
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl creme fraiche
Till servering
Pasta eller potatis
Sallad
Gör så här
Skala och hacka löken
Fräs löken i en gryta
Strö över paprikapulver
Skär paprikan i tärningar
Blanda i paprika, salt och ketchup i grytan
Häll på vatten och buljong
Koka i 5 min
Lägg i kycklingen och koka i 30 min
Späd ev med mer vatten
Blanda i creme fraishe
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar