lördag 11 maj 2013

Kyckling mangochutney snabbt och lätt

Så här års vill man verkligen inte spendera så mycket tid inne i köket vid spisen, utan maten ska helst gå snabbt och lätt att laga, om man nu inte väljer att laga maten ute vid grillen, förstås. Idag har jag åter igen lånet ett av dotterns recept som hon kommit hem med från hemkunskapen.
 
Kyckling mangochutney
6-8 portioner

1 kg kyckling
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1st hönsbuljongstärning
1 msk Kina soya
1 purjolök
5 dl creme fraich
2 msk mangochutney
Salt
Peppar
 
Till servering
Ris
Någon grönsak
 
Gör så här
Skär kycklingen i lagom stora bitar
Bryn dem i en stekgryta
Tillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelek
Låt koka i ca 15 minuter
Skölj och strimla purjolöken
Lägg purjolök, cream fraiche och mangochutney i grytan
Låt koka ytterligare ca 5 minuter tills det är varmt
Salt och peppra efter tycke och smak
 
 
I kväll ska jag ställa in en gryta med fläskkarré i ugnen, och där ska den få stå under natten och tillagas, för i morgon ska det bli Pulled pork till middag. Vi hörs i morgon!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar