Ugnspannkaka är en snabb vardagsrätt som blir lite mer matig om man blandar i lite bacon, lök och äpple, eller något annat man har hemma och som man tycker kan passa i pannkakan, det är bara fantasin som sätter gränser.
Ugnspannkaka med bacon, lök och äpple
4 portioner
ca 250 g bacon
1 gul lök
1 äpple
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
Gör så här
Blanda mjöl och salt i en bunke
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
Häll sedan i resten av mjölken
Vispa sist i äggen
Klipp baconen i bitar och stek i stekpanna
Låt baconen sedan rinna av på ett hushållspapper
Skala och stek löken
Kärna ur och skär äpplet i bitar
Strö ut bacon, lök och äpple på en
antingen smord ugnsplåt
eller täckt med bakplåtspapper
Häll över pannkakssmeten försiktigt
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter
Klipp baconen i bitar och stek i stekpanna
Låt baconen sedan rinna av på ett hushållspapper
Skala och stek löken
Kärna ur och skär äpplet i bitar
Strö ut bacon, lök och äpple på en
antingen smord ugnsplåt
eller täckt med bakplåtspapper
Häll över pannkakssmeten försiktigt
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar