Färsk ingefära, vitlök och chili ger maten det rätta stinget.
En het mango chutney och rostade pinjenötter ger ytter-liggare karaktär åt rätten.
Ingefärskyckling med rostade pinjenötter
4 portioner
4 kycklingfiléer skurna i bitar
4 dl matlagningsyoghurt
2 msk färskriven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad chili
2 tsk mald garam masala
3 dl hönsbuljong
1 påse färsk bladspenat
0,5 dl rostade pinjenötter
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ris
Mango chutney
Gör så här
Blanda yoghurt, ingefära, vitlök, chili och
garam masala i en bunke
Salta och peppra efter tycke och smak
Stek kycklingen runt om tills den vitnat i köttet
Slå på buljongen
Rör ner yoghurtsåsen
Lår sjuda i ca 8 minuter
Avsluta med att vända ner bladspenaten och
strö över pinjenötterna
Nästa recept från Hurry Curry
blir
Auberginpanna med russin och nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar