fredag 14 mars 2014

Kycklingtema vecka 11- Fredag / 3 rätter med färdig grillad kyckling

Kycklingtema vecka 10
Fredag - Färdig grillad kyckling
Söndag - Indisk kyckling 

Färdig grillad kyckling är ju perfekt att använda när det ska gå snabbt och vara enkelt. Särskilt när det är fredag, bara slinka in i butiken och köpa med sig en färdig grillad kyckling, ställa fram den på bordet med lite olika grönsaker och sedan enkelt göra sig en wrap. Eller, om man känner att man har ork och tid på fredagskvällen, göra ett pajskal och fylla det med stekt svamp, grönsaker och färdig grillad kyckling och piffa till lite extra genom att duka fint med vinglas och servetter. Pomme till kycklingen funkar oxå, och medan pommen står i ugnen kan man snabbt och lätt mixa ihop en härligt grön och god avokadosås. Färdig grillad kyckling är hur som helst bra att ta till om man känner att man inte vill stå allt för länge i köket en fredag kväll, utan helst vill koppla av med skönt soffhäng och njuta av att det är fredag och helg :)

Trevlig helg!!   

Kycklingwrap med kesoröra
Plockad, färdiggrillad kyckling
Tortillabröd
Blandsallad
Tomat
Gurka 
Lök
Majs 
(eller andra grönsaker man är sugen på)



Kesoröra
1 dl keso
1 msk mango chutney
0,25 dl majonnäs

Gör så här
Blanda kesoröran
Klicka ut röran på brödet
Blanda övriga ingredienser på brödet
Rulla ihop till en wrap

 Kycklingpaj
 
4-6 portioner


Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75 g margarin
0,75 dl kesella 

Fyllning 
1 grillad kyckling
1 röd paprika
 Champinjoner
1 gul lök
2 dl creme fraiche (34%)
1 liten tub räkost
Salt
Peppar


Gör så här
Börja med pajskalet
Hacka samman margarin och mjöl till en grynig massa
Tillsätt kesellan och knåda ihop till en deg
Kavla ut degen till en rundel
eller tryck ut degen i pajformen
Nagga botten med en gaffel
Låt pajskalet stå svalt ca 30 minuter
Förgrädda sedan pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter
Hacka ner lök, paprika och champinjoner i mindre bitar
Stek grönsakerna så de blir lite mjuka
Pilla kycklingen från benen och dela i lagom munsbitar
 Lägg kyckling och grönsaker i pajformen med pajskalet
 Blanda ihop creme fraichen med räkosten
Smaka av med salta och peppar
 Häll smeten över 
Grädda i 200 grader tills det får en fin brun färg,
ca 15-20 min.
Låt pajen vila i 10 minuter innan servering
 Servera med en god krispig sallad och ett gott vitlöksbröd

Avokadosås
1 avokado
0,5 gurka - skalad
1 dl neutral olja
1 tsk pressad citron
Salt

Gör så här
Mixa i matberedare eller
med stavmixer till en slät kräm
Krydda med din favorit ört eller lök

2 kommentarer:

  1. Åh så mycket gott med kyckling :)
    Grillade en hel kyckling i ugnen i veckan så denna tänkte jag använda till kvällens fredagsmys :)
    Smidigt att ha det förberett ;)
    Trevlig helg! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klokt att planera sin matlagning :)
      Önskar dig en fin fredagskväll och trevlig helg! / Birgitta

      Radera