söndag 1 juni 2014

Gofika-smulpaj med rabarber och vit choklad

Dagens gofika blev en smulpaj med rabarber och vit choklad. Idén till receptet fick jag från Karins Kök, som använde äpplen i sin smulpaj igår, men eftersom vi har så gott om rabarber just nu var rabarber den givna ingrediensen för mig.

Smulpaj med rabarber och vit choklad

3 stjälkar rabarber
2 tsk maizena
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
Smuldeg
  1½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
100 g smör

Gör så här
Skala och skiva rabarbern
Blanda med socker och maizena
Lägg i pajform, ca 23 cm
Grovriv den vita chokladen över rabarbern
Nyp ihop smör, strösocker och mjöl till en smuldeg 
Fördela smulorna över rabarbern
Grädda i 200 grader ca 25 minuter 


 Pajen och en termos kaffe packades ner i en ryggsäck och så for vi iväg på en liten utflykt till Ågelsjön straxt utanför Norrköping.
En fin badsjö, som framför allt är populär bland friluftsmänniskor, med fina vandringsleder, många klätterväggar av olika karaktär och bra campingmöjligheter.
 Utsikt över en av klätterväggarna.
 Modig!
 Lugnt och fridfullt!

2 kommentarer:

  1. Gjorde din paj ikväll. Alla tyckte den var jättegod. Det receptet sparar jag. Tack för inspirationen! /Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men, vad roligt :) Det är kommentarer som din som är de mest inspirerande, som visar att någon faktiskt testar och lagar recepten jag lägger ut här. Att många är här inne i Min Lilla Kokvrå och kikar runt vet jag, så både ris och ros uppskattas, bara någon ger respons och feedback.
      Tack, snälla Mia för din kommentar! / Birgitta

      Radera