Känns verkligen helt ok att bryta av med lite fisk och grönsaker
nu när man blivit alldeles däst och stinn av all julmat och godsaker.
Örtbakad lax med ugnsrostade rotfrukter
4 portioner
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad basilika
0,5 dl hackad gräslök
1 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
4 msk rapsolja
4 bitar laxfilé à 150 g
Salt
Peppar
Ugnsrostade grönsaker
8 potatisar
1 palsternacka
2 morötter
200 g kålrot
2 msk rapsolja
Salt
Peppar
Sås
3 dl turkisk yoghurt
150 g fetaost
Salt
Peppar
Gör så här
Skala potatis, palsternacka, morötter och kålrot
Skär i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Blanda rotfrukterna med oljan
Krydda med salt och peppar
Baka i ugn i 225 grader i 30 minuter
Blanda de hackade örterna med ströbröd, senap och olja i en skål
Salta och peppra laxen
Bred på örtblandningen
Lägg laxen på de ugnsrostade rotfrukterna
Baka i ugn i ca 7 minuter
Mixa fetaost och yoghurt till såsen
Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar