lördag 10 januari 2015

Fiskfilé med morötter, dragon och vitt vin i ugn

I torsdags åt vi fisk i ugn här hemma. Kanske lite lyxigt med vin i maten en vanlig vardag? Men det är kanske det som kallas att "sätta guldkant på vardagen" :) 
Gott var det, hur som helst.

Fiskfilé med morötter, dragon och vitt vin i ugn
6-8 portioner

800 g vit fiskfilé, 
t ex hoki, sej eller torsk
2 krm salt
2 st röd lök
6 stora morötter
2 tsk citronpeppar
4 tsk dragon
2 krm vitpeppar
3 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
4 msk fiskfond
Till servering
Pressad potatis,
som suger upp den goda såsen bra :)

Gör så här
Tina fiskfilén, om fryst används
Lägg fiskfilén i en ugnsform
Salta
Skala och hacka löken
Stek löken på medelvärme så den blir mjuk och genomskinlig
Skala och skiva morötter
Tillsätt morötter, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, grädde och fond
Låt koka upp
Smaka av
Häll såsen över fiskfilén
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar