söndag 11 januari 2015

Ugnsbakad brieost med glöggrussin

Den här efterrätten får nog gå under mottot släng inte maten, eftersom den är gjord på rester från julen, och man kanske ska se det som säsongen för juldesserter nu är passerad :) men en slatt glögg, lite russin och valnötter och en getbrieost jag fick i julgåva blev igår en perfekt avslutning på middagen. 


Ugnsbakad brieost med glöggrussin
ca 10 bufféportioner

500 g brieost
3 msk strösocker
3 dl glögg
0,5 dl russin
100 g valnötter

Gör så här
Ta fram brieosten och låt ligga i rumstemperatur ca två timmar 
Smält socker i en kastrull tills det får färg
Häll i glögg och russin
Låt småkoka till en simmig konsistens, ca 15 minuter
Lägg i valnötter
Lägg brieosten på en bakpappersklädd plåt
Baka osten i 200 grader i ca 5 minuter
Toppa osten med glöggrussin



2 kommentarer:

  1. Men julen varar än till påska...! ;)
    Bättre att göra något av resterna än att slänga iväg dem och slösa på resurser!
    Brieost i ugn är jättegott!

    Kramizar!

    SvaraRadera