Veckorna rullar på och det är fredag igen :)
Kollade tillbaks lite i bloggen och hittade ett recept på Fish & Chips som kanske kan vara ett alternativ till fredagsmyset. Fin fredag till dig! Tjingeling!
Fish & Chips
4 portioner
500 g fryst klyftpotatis
4 frysta, tinade torskryggfiléer
Salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
3 msk neutral olja
Gurksås
1 dl majonnäs
2 dl bostongurka
0,5 tsk curry
Gör så här
Häll upp potatisen på ugnsplåt
Ställ i ugn på 200 garder i 20 minuter
Dela fisken i mindre bitar
Salta på fisken
Vispa äggen lätt i en tallrik
Häll vetemjöl på en tallrik
Häll panko på en annan tallrik
Rulla fiskbitarna i mjölet
Doppa fiskbitarna i ägget
Rulla bitarna i panko
Hetta upp oljan i en stekpanna
Stek fisken ca 3 minuter på varje sida
Blanda samman ingredienserna till gurksåsen
För att få den rätta känslan, servera i tidningspapper
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar