söndag 19 april 2015

Karamelliserade popcorn à la Mastio


Mastio, Sveriges mästerkock 2015, bjuder på det mesta i sin kokbok Mat av Mastio, allt från ankbröst till karamelliserade popcorn. Enligt Mastio ska dessa popcorn passa fin, fint till glass, så planen var att äta glass toppade med popcorn till efterrätt igår, men precis som hon också skriver i boken var de sjukt goda och tog slut på ett litet ögonblick. Men lika bra var det, för glassbyttan i frysen var ändå nästan helt tom :( Vem ställer in en tom glassbytta i frysen, utan att skriva upp på handlingslistan? Jag bara undrar...;)

Karamelliserade popcorn

1 påse micropopcorn
el 1 dl opoppade popcorn
40 g smör
3 msk strösocker
1 msk mörkt muscovadosocker

Gör så här
Poppa popcornen i micro el kastrull
Ställ åt sidan
Smält sockret i en panna på medelvärme
Tillsätt 30 g smör och rör om försiktigt tills smöret helt smält samman med sockret
Häll i popcornen och blanda runt ordentligt så att de blir täckta av sockret
Lägg i 10 g smör och rör runt
Häll upp popcornen på bakplåtspapper och separera dem med en slev
Låt svalna innan du försiktigt pillar isär dem


Salt karamellsås med valnötter är också gott till glass. 
 Klicka på länken för recept.

2 kommentarer:

  1. Låter fantastisk gott, det vill jag testa! Bäst att jag kollar att alla ingredienser finns först, såna där nääästan tomma förpackningar dyker ibland upp även hos mig:)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är lika bra att kolla upp innan man drar igång att allt finns hemma. Annarsblir man rätt besviken...

      Radera