söndag 16 augusti 2015

Enkel hemgjord glass på grädde och jordgubbar


Busenkelt recept på hemgjord glassBara vispa ihop. Sen in i frysen. Kan dock vara bra att tänka på att ha lite framförhållning så glassen hinner frysa innan den ska serveras. 
Annars är smeten god att äta som den är ;) 
Receptet hittade jag HÄR hos ScienceHelena.

Hemgjord glass med jordgubbar
4 äggulor
1,5 dl strösocker
5 dl grädde
200-400 g jordgubbar 
(mängden bär beroende på om du vill göra mer glass- eller sorbetkaraktär)


Gör så här
Vispa ihop äggulor och socker
Grädden vispas tjock och röres ner i äggsmeten
Jordgubbarna, färska eller tinade, mixas med stavmixer och röres ner i smeten
Äger du ingen mixer går det bra att mosa för hand med t ex en gaffel
Rör försiktigt för en marmorerad smet
Häll smeten i form och ställ in i frysen
Servera glassen direkt ur formen eller värm upp formen i hett vattenbad någon minut och stjälp upp på ett fat
ska glassen serveras ur formen bör den tas ut ur frysen i god
tid så den hinner tina lite

På samma enkla vis gör du egen glass med choklad och jordnötter - 




4 kommentarer:

  1. Glass är alltid gott. Min dotter brukar göra glass med olika frukter i som vi har hemma. Tex kiwi. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Så glad jag blir att du gillar glassen. :-) Tack för länken till min blogg! Håller med dig - smeten går också så bra att äta som den här. Önskar dig en fin söndag!/Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Någon godare och mer somrig glass får man nog leta efter :) Kram

      Radera