Välkommen!

tisdag 6 oktober 2015

Renovering och inredning av vårt sovrum

Höstens projekt här hemma är att renovera vårt sovrum. Den tråkiga träpanelen i taket har målats vit, likaså de bruna fönsterkarmarna, och så har det kommit upp ny, ljusa tapeter på väggarna. För att hålla kostnaderna nere valde vi enkla standardtapeter. En fondvägg med ett inte allt för iögonfallande mönster och övriga väggar i neutral ljusgrå färg. Tanken är att hålla grunden neutral för att sedan enkelt kunna variera vår personliga inredning med färg och textil.


Vi har bestämt oss för att inreda med färgerna
mullvadsbrun, petrolgrön, mörkgrå och purpurröd, och för att lättare kunna välja rätt färger i butikerna har jag beställt hem tygprover. Det är lätt att stå i affären och tycka en nyans är rätt men när man väl kommer hem kanske färgen inte alls stämmer överens med övriga inredning. Därför är det bra att ha färgprover som vägledning. Det sparar både tid och pengar. Dessutom har jag köpt en lykta som får sätta stilen i rummet.Vi har precis fått de nya garderoberna på plats. Två lika kombinationer på var sida av rummet. Härligt med så mycket klädförvaring. Det har nämligen varit lite trångt i vår tidigare, gemensamma garderob. Förvaringsutrymme kan man nog aldrig få för mycket av. Så nu återstår bara det roliga, att inreda :)
Hur brukar ni göra? Beställer ni inredning på nätet? Det är ju där man kan hitta det där lite udda som inte alla andra har. Tycker butikerna har samma sortiment vilken butik man än besöker. Ett alternativ är ju naturligtvis att handla på loppis, och det händer att jag gör, men att handla på nätet har jag lite varierande erfarenheter av. Det har hänt att modeller eller kvalitet inte riktigt har stämt överens med vad info och bilder lovat, likaså färger på textilier. Visst spar det tid att sitta hemma och klicka hem det man vill ha, men det innebär ibland också merjobb, med returer och så vidare. Jag är alltså lite kluven till att handla på nätet. Vill helst klämma och känna, vända och vrida innan jag bestämmer mig för att handla.

En annan detalj vi funderat på är sänggavel, som finns i alla möjliga modeller och prisklasser, men de som vi skulle kunna tänka oss är skapligt dyra. Så frågan är nu, hur svårt kan det vara att göra en själv? Någon som har erfarenhet av att göra en egen sänggavel? En plywoodskiva, skummadrass, tyg och knappar är väl allt som behövs? Och några reglar för att ge den stabilitet. Som sagt, hur svårt kan det va?!


För inte så länge sedan var det grabbens rum som fick en uppfräschning, 
och hur det blev hittar ni HÄR.

8 kommentarer:

 1. Fint! Låter klokt att variera med övrig inredning och hålla tapeter någorlunda neutrala. Krya på dig tillbaka! Kram!

  SvaraRadera
 2. Har också gråa väggar i vårt sovrum.... Gillar färgskalan på dina tygprover

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska matta färger som jag tror kommer passa bra i vårt sovrum.

   Radera
 3. Snyggt det blir ert sovrum. :-) Sänggavel har vi gjort själva, men jag har dock inga knappar utan den är helt slät. Men är det inte äntligen hemma som gjort på tv, de brukar ju ha på nätet hur de gjort det hela, se här www.tv4.se/%C3%A4ntligen-hemma/artiklar/bygg-din-egen-s%C3%A4nggavel-4fc3a71604bf72228b00a2d8
  :-) Kramizz Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart Äntligen hemma har gjort en gavel...
   Ska absolut kolla upp länken. Tack för tipset!

   Radera
 4. Så roligt med lite nytt. Ser fint ut. Härliga färger ni valt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin kväll till dig med, Pernilla! Kram

   Radera