Sill är som jag tidigare nämnt en av mina favoriter,
ihop med Janssons frestelse och revbensspjäll, på julbordet,
och i helgen som gick testades ett nytt recept med 5- minuterssill,
en krämig lime- och chilisill med lite hetta.
Lime- och chilisill
6 bufféportioner
0,5 röd chili
1 lime, finrivet skal och saft
1,5 dl crème fraiche
1 förpackning 5-minuterssill
0,5 rödlök, finhackad
Gör så här
Dela, ta bort kärnorna och strimla chilin
Mixa chili, limesaft och en sked crème fraiche med en stavmixer tills blandningen blir rosa i färgen
Vispa den resterande kalla crème fraichen med elvisp tills den är fast
Rör samman chiliblandningen med crème fraichen och limeskal
Skär sillen i bitar och vänd ner i såsen med löken
Garnera med finhackad, lök, chili och finrivet limeskal vid servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar