söndag 20 december 2015

Midsommarväder i midvintertid och vi grillar karré med krämig pepparsås

Fjärde advent och vi kommer antagligen slå decemberrekordet med 14 grader varmt, i midvintertid. Varmare än på midsommarafton, men inte lika regnigt!!
Är det någon av er läsare som bor norr över och räknar med snö på julafton?
Här plockade vi fram grillen igår och grillade karré. Ett gott avbrott till all julmat.


Till det grillade gjorde jag en krämig pepparsås 
med whisky,balsamvinäger och creme fraiche.

Krämig pepparsås

1 msk valfri peppar
Smör
2 msk whisky
1 msk balsamvinäger
2 msk hackad rödlök
2 dl creme fraiche
Oxfond
1 nypa socker

Gör så här
Bryn mortlad peppar i smör
Slå på whisky och balsamvinäger
Reducera något
Tillsätt rödlök
Rör ner creme fraiche
Smaka av med oxfond och en nypa socker
och ev med salt och peppar

Bakom lucka 20 på den Internationelljulreceptkalendern hittar ni idag mina recept på Janssons frestelse och sill. Har ni tittat bakom tidigare luckor? 
Kalendern hittar ni i listen här till höger.
Det är lite si och så med språkförståelsen, som det spännande receptet 
bakom lucka 3 t ex, som ni hittar HÄR
Undrar om man kan få tag på alla ingredienserna här hemma...
Antagligen därför alla recept ska vara översatta på engelska,
om nu det är till någon hjälp... ;)

Vi ska ut och hugga oss en gran idag! Vad har ni för planer för fjärde advent?

2 kommentarer:

  1. Men oj så god såsen lät! De här inlägget måste läggas till mappen inspiration och prövas nästa gång vi ska grilla. Här grillas det året om, även när det är minusgrader. I år har vi ett tunt snötäcke, men idag regnar det så vi får väl se hur länge vi har kvar det. Kram och fin fjärde advent.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ni får ha den kvar över jul iaf, eller att det kommer ny snö. Kram!

      Radera