tisdag 12 januari 2016

Coscoussallad med lax, mango och blodgrape


Säkert många med mig som har startat upp det ny året med nya matvanor, igen,
tänkte därför tipsa om denna lätta sallad jag åt häromdagen till lunch.

Trevlig tisdag!

Coscoussallad med lax, mango och blodgrape
4 portioner

2 dl couscous
4 dl vatten
Salt
200 g gravad lax
1 färsk mango
200 g tärnad fryst
1 blodgrape
Blandad sallad
Dressing
3 msk olivolja
1 msk färsk ingefära, inriven
1 krm sambal oelek

Gör så här
Koka upp vatten och lite salt i en kastrull
Dra kastrullen från värmen och tillsätt couscousen
Låt dra 10 minuter under lock
Låt couscousen svalna
Skär laxen i strimlor
Tärna mangon
Skär blodgrapen i hinnfria klyftor
Blanda couscous, lax, mango och blodgrape
Vispa ihop olivolja, ingefära, sambal oelek och salt till dressingen
Lägg blandad sallad på en tallrik 
Lägg upp couscoussalladen på tallriken
Häll dressingen över salladen

2 kommentarer:

  1. En sallad helt i min smak. Skulle kunna leva på sallader. Gillar det. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Låter otroligt fräscht, den måste jag prova! Nytt år, nya goda(re) vanor:)!

    SvaraRadera