Säkert många med mig som har startat upp det ny året med nya matvanor, igen,
Trevlig tisdag!
Coscoussallad med lax, mango och blodgrape
4 portioner
2 dl couscous
4 dl vatten
Salt
200 g gravad lax
1 färsk mango
200 g tärnad fryst
1 blodgrape
Blandad sallad
Dressing
3 msk olivolja
1 msk färsk ingefära, inriven
1 krm sambal oelek
Gör så här
Koka upp vatten och lite salt i en kastrull
Dra kastrullen från värmen och tillsätt couscousen
Låt dra 10 minuter under lock
Låt couscousen svalna
Skär laxen i strimlor
Tärna mangon
Skär blodgrapen i hinnfria klyftor
Blanda couscous, lax, mango och blodgrape
Vispa ihop olivolja, ingefära, sambal oelek och salt till dressingen
Lägg blandad sallad på en tallrik
Lägg upp couscoussalladen på tallriken
Häll dressingen över salladen
En sallad helt i min smak. Skulle kunna leva på sallader. Gillar det. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaLåter otroligt fräscht, den måste jag prova! Nytt år, nya goda(re) vanor:)!
SvaraRadera