Välkommen!

fredag 8 januari 2016

Fredagsfeeling!

Vad får dig att känna fredagsfeeling? Kanske du känner den redan på morgonen och hoppar glatt ur sängen; Hej fredag, eller kommer den smygandes på förmiddagen när fredagsfikat dukas fram på jobbet, eller är det först på kvällen du känner av den, när fredagsmyset (här likställt med den obligatoriska tacon) är avklarat och du kan sätta dig i soffan, slänga upp fötterna och slappna av? 
För min del brukar känslan smyga sig på redan på morgonen. Förra året var det den återkommande fotoutmaningen varje fredag som fick min fredagsfeeling att sätta in, så nu tänker jag att jag behöver någon ny rutin här på bloggen som kan få min, och kanske er läsares, fredasgfeeling att infinna sig. Därför börjar jag min nya rutin idag med en skön bild på våran Molly, som iaf får  mig att känna "Yes, äntligen fredag!" Skönt med soffhäng!Tänkte även bjussa på smarrigt snacks som kan passa till kvällen.


Friterade kikärtor

1 burk kikärtor
Olja till fritering
0,5 tsk rökt paprikapulver
Flingsalt

Gör så här
Sila av kikärtorna och skölj väl
Torka dem riktigt torra med hushållspapper
Värm fritösen
Lägg i kikärtorna och fritera ca 5 minuter
Rör om någon gång
Ta upp kikärtorna och låt rinna av på hushållspapper
Lägg kikärtorna i en skål när de svalnat 
Blanda i flingsalt och paprikapulver

En kall öl passar fint till kikärterna och Bumble Bee är en favorit.


Nu börjar iaf jag få fredagsfeeling :)

Vad har du för planer för helgen? Jag ska se till att få julen utstädad och så hoppas jag på en vinterpromenad med skoknarr. Dottern och jag ska yoga också och jag tänkte försöka få med mannen att prova, tror det kommer gå så där... ;)
Ha en riktigt fin fredag och hoppas du också har lite fredagsfeeling!


2 kommentarer:

 1. Så härlig bild på er katt. Visst får man fredagsfeelig redan på morgonen. Och ja jag kommer också sakna den trevliga fredagsutmaningen. Den var skoj. En härlig fredag till dig och lycka till med yogan. Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det dyker upp någon ny fredagsutmaning vi kan haka på...
   Som sagt vi får se om jag får med honom, nämnde lite i förbigående igår att vi skulle yoga och att han kanske ville följa med, han var inte direkt överentusiastisk, om man säger så...
   Fin fredag och helg till dig! Kram

   Radera