fredag 15 januari 2016

Izabellas sockerfria powermuffins till mellis

Flexade ut lite tidigare från jobbet idag, åkte hem och satte igång och bakade matiga muffins. Ett recept från Rosa kokboken IIkokboken där kända kvinnor delar med sig av sina möten med cancer och sina tankar kring mat och träning. 100 kr/såld bok går dessutom till Cancerfonden. 
Det här receptet är Izabella Scrupcos bidrag, och min spontana reflektion när muffinsarna stod i ugnen och mer eller mindre jäste ur formarna var att muffinsarna måste vara gigantiska "over there". 

6 stycken skulle det bli enligt receptet. Jag gjorde 10 stycken i stora muffinsformar, ändå jäste de över...  men de blev riktigt goda och mättande och passar utmärkt som ett litet mellis eller som fika på utflykten.



Izabellas sockerfria powermuffins
ca 10 stycken

2,5 dl havregryn
2,5 dl rismjöl
0,5 dl linfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 ägg
2 dl naturell yoghurt, fet
3 medium-mogna bananer, mosade
1,5 dl agavesirap
0,75 dl olja
2 dl valnötter


Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål
och de flytande ingredienserna och de mosade bananerna i en annan
Blanda sedan ner den torra blandningen i banansmeten
Fördela smeten i muffinsformar, ca 2/3 av formen
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter, 
eller tills ytan fått fin färg
Låt svalna en stund 

Det är rätt bistert ute så det värmer gott med en stor kopp rykande te 
och nybakta muffins. Fortsatt fin fredag!

2 kommentarer:

  1. Så trevligt med muffins utan socker. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Här försöker vi låta bli sockret så jag tackar för receptet, de ser jättegoda ut.

    SvaraRadera