Rödkålspaj med tryffelbrie
4-6 portioner
Pajdeg
40 g smör
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 ägg
1 msk fiberhusk
0,25 tsk salt
Äggstanning
3 ägg
2 dl kokosmjölk
Fyllning
300 g rödkål, strimlad
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk torkad persilja
1,5 tsk torkad dragon
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
100 g tryffelost, t ex Castello vit tryffelost, 38 %
Gör så här
Smält smöret och låt svalna lite
Blanda ihop resten av ingredienserna till pajskalet
Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg
Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel
Förgrädda pajskalet i 175 grader i 10-12 minuter
Höj sedan temperaturen i ugnen till 200 grader
Vispa ihop äggstanningen
Blanda ner ingredienserna till fyllningen i äggstanningen
Häll blandningen i pajskalet och toppa med tryffelost
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter
Kiwisallad med mandel och persilja
4 portioner
3 kiwier
8 körsbärstomater
1 kruka färsk persilja
1 liten rödlök
1 dl torrostade mandlar
Gör så här
Dela kiwi och tomater i mindre bitar
Hacka persilja och skiva rödlök
Blanda ihop och servera
Idag läser vi fredagen den 1 juli i almanackan
och det är exakt en vecka kvar till semestern :)
Trevlig fredag och helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar