fredag 1 juli 2016

Rödkålspaj med tryffelbrie och en kiwisallad med mandel och persilja

Fick ett halvt rödkålshuvud över efter midsommarfirandet med rödkålssallad på midsommarbordet, och som av en händelse hittade jag ett recept på rödkålspaj i senaste numret av tidningen MåBra. En supernyttig paj med mild smak av svampskog och nötig botten, som dessutom är glutenfri. 

Rödkålspaj med tryffelbrie
4-6 portioner

Pajdeg
40 g smör
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 ägg
1 msk fiberhusk
0,25 tsk salt
Äggstanning
3 ägg
2 dl kokosmjölk
Fyllning
300 g rödkål, strimlad
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk torkad persilja
1,5 tsk torkad dragon
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
100 g tryffelost, t ex Castello vit tryffelost, 38 %

Gör så här
Smält smöret och låt svalna lite
Blanda ihop resten av ingredienserna till pajskalet
Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg
Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel
Förgrädda pajskalet i 175 grader i 10-12 minuter
Höj sedan temperaturen i ugnen till 200 grader
Vispa ihop äggstanningen
Blanda ner ingredienserna till fyllningen i äggstanningen
Häll blandningen i pajskalet och toppa med tryffelost
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter

Kiwisallad med mandel och persilja
4 portioner

3 kiwier
8 körsbärstomater
1 kruka färsk persilja
1 liten rödlök
1 dl torrostade mandlar

Gör så här
Dela kiwi och tomater i mindre bitar
Hacka persilja och skiva rödlök
Blanda ihop och servera


Idag läser vi fredagen den 1 juli i almanackan 
och det är exakt en vecka kvar till semestern :)

Trevlig fredag och helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar