tisdag 23 augusti 2016

Smakrik korvgryta

Dags för lite korv i vrån. Har faktiskt inte haft något korvrecept med i bloggen sedan i februari, vad jag kan se. Lite märkligt för det känns som vi ändå äter en hel del korv här hemma. Nu finns det ju så mycket olika smaksatta korvar och en uppsjö av korvrätter så även om det blir en hel del korv så blir det sällan tjatigt, och här kommer alltså ytterligare en variant på korv. Använd gärna en kryddig korv du gillar för en extra smakrik korvgryta.

Korvgryta
4 portioner

400 g korv
1 liten gul lök
2 paprikor, 
gärna blandade färger
1 msk smör
1 msk senap
1 msk tomatpuré
1 msk ajvar relish
2 dl grädde
Salt
Svartpeppar
1 dl strimlad purjolök

Gör så här
Skär korven i mindre bitar
Skala och finhacka löken
Strimla paprikorna
Hetta upp en gryta med smör och bryn korv, lök och paprika några minuter
Tillsätt senap, tomatpuré, ajvar relish och grädde
Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar
Strö strimlad purjolök över
Servera potatis till eller bara ett gott bröd

Ett roligt och uppskattat sätt att servera korv på är att låta matgästerna komponera sina egna korvspett för att sedan grillas.

Tips på passande tillbehör till korvspett hittar du HÄR.

1 kommentar:

  1. Vi äter sällan "vanlig" korv nuförtiden men vi har hittat en ny favorit i korvdisken, kycklingkorv med mozzarella och soltorkade tomater. Mums helt enkelt! :)

    SvaraRadera