Välkommen!

tisdag 25 oktober 2016

Omelett till frukost


Fortsätter på temat frukost och varierar med en mättande omelett.


Det underlättar om man får en bra start på dagen 
och för att få det är det frukosten man ska fokusera på, anser jag.
Jag brukar vanligtvis äta havregrynsgröt och en smörgås med pålägg till frukost men ibland är det kul att variera sig och äta något annat.
Det viktigaste med en frukost är att man håller sig mätt fram till lunch.
Vad brukar du äta till frukost?

Omelett till frukost
1 portion

2 ägg
2 msk keso
Salt 
Svartpeppar
1 röd salladslök, skivad
3 skivor zuccini, tärnade
0,5 tomat, tärnad
1 näve babyspenat
Riven parmesanost

Gör så här
Vispa upp ägg och keso i en skål 
Salta och peppra
Häll lite rapsolja i en stekpanna
Fräs lök, zucchini och tomat någon minut
Slå över äggvispet
Vispa med en gaffel i pannan längs kanten med svag värme på spisen
Lägg i spenaten och stek färdigt
Avsluta med riven parmesan över omeletten
Toppa ev med lite klippt gräslök eller persilja

En frukost som passar hela dagen.


Bondomelett

Fler förslag på frukost hittar du under etiketten frukost i listen till vänster.


7 kommentarer:

  1. Omelett gillar jag. Fast kanske inte till frukost. Det hinner jag inte på morgonen. Men den får jag prova till kvällsmat. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske en frukost man tar sig tid att laga en helgmorgon,
      annars funkar den ju som sagt lika bra till kvällsmat.
      Fin dag till dig med :) Kram

      Radera
  2. Hittar just ni inte tillbaks till dubbelkaksefterlysningen så skriver här istället. Gör som de brukar i programmet och ger dig bara ingredienserna :-) Vill du har instruktioner så hojtar du till. Baka om det känns kul.

    Franska våfflor
    4 dl vetemjöl
    200 gram smör
    6 msk vispgrädde
    socker

    Fyllning
    150 gram smör
    2 ½ dl florsocker
    2 äggulor
    1 msk vaniljsocker

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad kul :) Franska våfflor är ju så gott, och är något jag aldrig själv har bakat, så den utmaningen antar jag, absolut. Kanske redan i helgen...
      Tack för engagemang och inspiration :)

      Radera
    2. Min mormor brukade baka dem till mig, har aldrig gjord dem själv men tänker att jag ska testa nu. Köpevarianten tycker jag inte är så rolig. Jag jämförde receptet jag gav till dig med et som står i min gamla Sju sorters kakor, degen är samma men ingredienserna och tillvägagångssättet för fyllningen är olika. Tycker den du fick låter godast.

      Radera
  3. Just sett veckans avsnitt, kommer du till sthlm så kan vi köra teamutmaningen på Éclair :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, säger till när jag har vägarna förbi 👍

      Radera