söndag 16 april 2017

Ägg- och potatisgratäng på rester från påskbordet

Har ni precis som jag en hel del kokta ägg över från påskens middagar? 
Och kanske lite kokt potatis? Då kan jag tipsa om att göra en gratäng som passar i matlådan i veckan, ihop med köttbullar, prinskorvar och kyckling som kanske även de finns kvar från påskbordet.

Ägg- och potatisgratäng

1 liten gul lök
6-8 kokta potatisar
4-6 hårdkokta ägg
1 tsk vetemjöl
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Ströbröd

 Gör så här
Strimla löken och stek den mjuk i lite smör
Skala och skiva potatis och ägg
Ett tips är att använda äggskivaren även till potatisen


Rör samman mjöl och creme fraiche
Varva potatis, ägg och lök
Krydda noga med salt och svartpeppar mellan lagren


Bred creme fracihe mellan varje lager
Avsluta med potatis och creme fraiche och ett tunt lager ströbröd
Grädda i 200 grader i 20 minuter

Fortsatt trevlig påsk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar