Brukar du dra dig för att laga fisk till middag?
Det gjorde jag förr men räknar numera fisk som snabbmat.
De här laxbiffarna med sojasås är verkligen perfekt vardagsmat när man vill ha middagen snabbt överstökad men ändå äta något utöver det vanliga.
Biffarna var supergoda att doppa i sojasåsen :)
Laxbiffar med sojasås
4 portioner
600 g lax
ca 1 tsk malen ingefära
ca 1 tsk salt
3 msk potatismöl
1 ägg
Smör och olja till stekning
Sojasås
0,5 dl japansk soja
1 lime, saften
2 msk råsocker
Till servering
Jasminris
Inlagd ingefära
Lime
Wasabi & sesame - krydda
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen
Rör om ordentligt tills sockret "smält"
Skär laxen i små, små tärningar och
blanda med övriga ingredienser
Hetta upp en stekpanna med smör och olja
Klicka ut matskedsstora klickar av laxsmeten
Stek på ena sidan, platta till och vänd på biffarna
Stek några minuter på varje sida på medelvärme
Servera direkt tillsammans med sojasås, ris och inlagd ingefära
Strössla över lite wasabi & sesame-krydda
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar