söndag 6 augusti 2017

Stekt fläskfilé i kantarellsås med rårissallad

Söndagsmiddag förra helgen; stekt fläskfilé med kantarellsås och rårissallad, och till det hemkokt röd vinbärsgelé.

Stekt fläskfilé i kantarellsås
4 portioner

400 g fläskfilé
2 dl creme fraiche
1,5 msk kantarellfond
50 g kantareller
Persilja

Gör så här
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor
Krydda med salt och peppar
Stek i en panna så de får fin färg
Lägg åt sidan
Stek kantarellerna
Det går naturligtvis bra att använda vilken svamp man vill, färsk, torkad eller på burk
Beräkna att 10 g torkad svamp motsvarar ca 100 g färsk svamp
Blötlägg den torkade svampen i ca 30 minuter, släng bort vattnet och tillaga som färsk svamp
Tillsätt creme fraiche och kantarellfond
Rör om och lägg tillbaka den stekta fläskfilén i såsen
Låt småkoka i några minuter
Smaka av med ev mer salt och peppar
Toppa med klippt persilja


Rårissallad
4 portioner

4 dl kokt råris
Rädisor, skivade
Salladslök, skivad
Syltlök
Persilja

Gör så här
Blanda råris och grönsaker på ett serveringsfat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar