tisdag 26 september 2017

Päronkaka med pekannötter och rosmarin

Rosmarin i en päronkaka?? Spännande! 
Och gott visade det sig. Trots sin kraftfulla smak så tog den inte över utan fanns där mest som en antydan i bakgrunden.
Rosmarin är ingen krydda jag vanligtvis använder så det var kul att vår stora rosmarinbuske i växthuset kom till användning :)
Receptet är från senaste numret av Buffé. 


Päronkaka med pekannötter och rosmarin

150 g kallt smör i tärningar
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl
1 msk finhackad rosmarin
2 små päron
1 dl pekannötter

Gör så här
Nyp ihop smör och socker i en bunke
Tillsätt ägg och blanda väl
Rör ner vetemjöl, rågmjöl och rosmarin
Blanda till en jämn deg
Tryck ut degen jämnt i formen
Dela, kärna ur och skär päronen i 0,5 cm tunna skivor
Tryck ner päronskivorna och pekannötterna i ett fint mönster i kakan
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter
Låt svalna
Toppa med lite flingsalt
Servera med vispgrädde


Kakan var som godast när den fortfarande var lite ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar