onsdag 6 september 2017

Söt blomkålssallad med kanelsmak

Ytterligare en rätt från boken Maten från min byEn perfekt pittabalanserad rätt
söt, lätt och sval. Smakade nästan som en dessert med sötma från dadlar och smaksatt med kanel. Jag föredrar att äta den lätt ljummen.

Söt blomkålssallad med kanelsmak
4 portioner

1 blomkålshuvud
6 torkade mjuka dadlar
2 msk kokosolja
0,5 tsk malen kanel
1 dl kokande vatten
Salt
Finmalen svartpeppar
Solrosfrön

Gör så här
Dela blomkålen i små buketter och koka den lätt i saltat vatten 
(låt den inte bli för mjuk, den ska fortfarande vara knaprig)
Häll av vattnet
Kärna ur och hacka dadlarna
Värm oljan i en liten gryta och tillsätt dadlar och kanel
Rör i 30 sekunder, minska sedan värmen och tillsätt kokande vatten
Låt puttra i 1 minut
Mixa dadelblandningen till en dressing
Smaka av med salt och peppar
Häll dressingen över blomkålen och blanda runt
Garnera med solrosfrön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar