söt, lätt och sval. Smakade nästan som en dessert med sötma från dadlar och smaksatt med kanel. Jag föredrar att äta den lätt ljummen.
Söt blomkålssallad med kanelsmak
4 portioner
1 blomkålshuvud
6 torkade mjuka dadlar
2 msk kokosolja
0,5 tsk malen kanel
1 dl kokande vatten
Salt
Finmalen svartpeppar
Solrosfrön
Gör så här
Dela blomkålen i små buketter och koka den lätt i saltat vatten
(låt den inte bli för mjuk, den ska fortfarande vara knaprig)
Häll av vattnet
Kärna ur och hacka dadlarna
Värm oljan i en liten gryta och tillsätt dadlar och kanel
Rör i 30 sekunder, minska sedan värmen och tillsätt kokande vatten
Låt puttra i 1 minut
Mixa dadelblandningen till en dressing
Smaka av med salt och peppar
Häll dressingen över blomkålen och blanda runt
Garnera med solrosfrön
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar