Upptäckte att jag inte har något recept på köttbullar och brunsås här på bloggen. Måste åtgärdas genast :)
Drar ni er för att laga köttbullar till vardags? Gör en stor sats i långpanna, så räcker de till flera gånger. Koka potatis och brunsås och servera med lingonsylt till.
Små köttbullar på långpanna i ugn
ca 60-70 stycken
1 kg blandfärs
1,5 dl ströbröd
ca 2 tsk salt
ca 4 krm svartpeppar
1 msk honung
3 dl mjölk
1 liten gul lök, hackad
2 ägg
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till en köttbullsfärs
Rulla färsen till köttbullar
Lägg på en smord plåt, alt på bakplåtspapper
Stek i ugn i 250 grader, till köttbullarna har fått fin färg, ca 20-30 minuter
Stek i ugn i 250 grader, till köttbullarna har fått fin färg, ca 20-30 minuter
Brunsås
4 portioner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl vatten
1 köttbuljongstärning
1 tsk soja
1 msk svart vinbärsgelé
Salt
Peppar
Gör så här
Smält smöret sakta i en kastrull
Tillsätt mjölet, rör om och låt det fräsa ihop lite
Häll i vattnet, lite i taget under omrörning
Smula i buljongtärningen
Låt såsen koka 3-5 minuter
Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar
En god rätt man äter för sällan:)
SvaraRaderaMen ändå så självklar så jag inte ens hade reflekterat över att den inte fanns med i receptsamlingen.
Radera