Jag säger det igen; fisk räknar jag numera som snabbmat.
Äter ni mycket fisk?
Kanske jag skulle ta och ha ett fisktema nästa vecka här på bloggen?
Vill ni bli inspirerade till att äta mera fisk?
Lax i ugn med rom och dill
4 portioner
4 portionsbitar lax
1 dl vatten
3 msk hummerfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 tsk fransk senap
0,5 burk stenbitsrom, röd eller svart
1 knippe dill, hackad
Salt
Citronpeppar
Gör så här
Lägg laxbitarna i en smord ugnsform
Krydda med salt och citronpeppar
Koka samman vatten, fond, creme fraiche, grädde och senap
någon minut i en kastrull
Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
tills fisken är klar
Ta upp laxen ur formen och rör ner dill och rom i såsen
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med kokt ris och stekt, krispig broccoli
4 portionsbitar lax
1 dl vatten
3 msk hummerfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 tsk fransk senap
0,5 burk stenbitsrom, röd eller svart
1 knippe dill, hackad
Salt
Citronpeppar
Gör så här
Lägg laxbitarna i en smord ugnsform
Krydda med salt och citronpeppar
Koka samman vatten, fond, creme fraiche, grädde och senap
någon minut i en kastrull
Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
tills fisken är klar
Ta upp laxen ur formen och rör ner dill och rom i såsen
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med kokt ris och stekt, krispig broccoli
Fisk är fantastiskt gott:)
SvaraRaderaKul med tema inlägg kör på :)
Kram Milla
Ja, jag kör på tema fisk nästa vecka :)
RaderaKram
Fisk är fantastiskt gott. Låter som en bra idé med tema fisk. Ha en fin helg Kram Pernilla
SvaraRaderaMer fisk åt folket :)
RaderaHa en fin helg du med Pernilla!Kram