Välkommen!

Välkommen!

fredag 6 oktober 2017

Yinyoga

Min yogaresa började för cirka sex år sedan och under de här åren har jag provat på tre olika yogaformer. Viryayoga, man jobbar i ett flöde av kroppspositioner för att bygga upp fysik, teknik och tanke. Kundaliniyoga, med fokus på andning och meditation. Hathayoga, en mjuk form av fysisk yoga där fokus ligger på kroppsrörelser, andning och avslappning. 
Nu har jag även provat på en fjärde yogaform, yinyogaen lugn yogaform som löser upp spänningar och får igång cirkulationen och gör en vig, lugn och mer energisk.
Problemet är att jag inte hittar den rätta yogaform som helt passar mig.
Tror att det dels är lärarna jag inte riktigt klickar med men även att jag vill ha en slags blandning av alla yogaformer, både det andliga och det fysiska. Visst är det oftast en blandning till viss del men jag tror att det är där lärarna kommer in i bilden, att det de personligen brinner för är det som speglar deras klasser, om de fokuserar på styrka och vighet eller yoga som livsstil. 
Efter att nu ha gått på yinyoga-klassen fyra gånger tycker jag i alla fall att läraren passar mig. Jag gillar hennes lugna och rogivande röst som leder oss genom positionerna och sprider ett lugn ut i varenda cell. Efter hennes pass känner jag mig lätt som en fjäder och har känslan av att kunna besegra berg, både mentalt och fysiskt :)
Yinyogan är en lätt och vilsam form av yoga, en nästan outhärdlig men skön vila. Man stannar och slappnar av i varje position i flera minuter och kommer på så sätt åt djupt liggande bindväv, ligament och inre organ.
Yinyogan fungerar också som ett sätt att träna tanken och fokusera inåt, en förberedelse för meditation.
Men nu saknar jag den mer dynamiska yogan. Jag vill som sagt ha en blandning av dynamisk yoga och meditation.
Jag tror i alla fall att jag kan trivas med den här yogastudio och läraren och till nästa termin kommer jag nog skaffa mig ett klippkort och börja träna på flera olika klasser, just för att få variationen. Att få till någon varierad och vettig yoga här hemma känns helt omöjligt. Det blir en så mycket bättre effekt när man får hjälp och ledsagning i sin yoga.
Ni som tränar en del yoga, hur tycker ni att en bra yogaklass och lärare ska vara? Vilka former har ni provat och vilken tycker ni passar er bäst? Jag känner mig så velig som inte riktigt känner vilken yogaform som passar mig. 

Men hörni, det är ju fredag idag! Vad har ni för planer för helgen?
Här hemma blir det till att städa undan ute i trädgården. Utemöbler ska  plockas in, sommarkrukorna ska tömmas och poolen stängas för säsongen. 
Och visst är det mysigt att kura om kvällarna med tända ljus!?

                                        Trevlig helg!


6 kommentarer:

 1. Jag tror du har helt rätt i att ledaren är jätteviktig, jag har själv svårt för ”flummiga” ledare som bara pratar i konstiga liknelser. Sen tror jag att en blandning passar de flesta av oss, jag behöver det dynamiska i hathayogan som träning och yinyoga som nedvarvning. Och om två veckor ska jag på yogaresa till spanska solkusten, tjoho!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad avis jag blir. Lova att du bloggar om din resa. Jag blev så inspirerad av din träningsresa i våras och hoppas få till en själv i vår, så jag tar gärna del av din yogaresa också.

   Radera
 2. Jag gillar att görs yoga hemma. Jag kör yoga with Adriene på nätet. Hon förklarar bra och man kan välja en massa olika pass eller en 30 dagars yoga. Här har också städats in från trädgården. Har lite kavar idag att ta in. Ha en härlig söndag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Adriene på nätet. Måste jag kolla in.
   Ha en fin söndag du med, Pernilla. Kram

   Radera
 3. Yin yoga gillar jag. Men jag går varje söndag på hathayoga gillar den bäst. Men går extra ibland på yin. För mig handlar det jätte mycket om yogainstruktören det får inte bli för flummigt och inte gå för fort.
  Lycka till på din fortsatta yogaresa:)
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack 😊 Resan fortsätter med att utforska yogans breda värld.
   Kram

   Radera